Uutiset

Uutiset

Sertifikaatit ohjaavat hankinnan laatua

2.4.2019

Laadukkaita tuotteita voi valmistaa vain käyttämällä laadukkaita raaka-aineita. Sopimusvalmistajan näkökulmasta voisi kuvitella, että tiuhaan vaihtuvat tuotteet aiheuttavat haasteita hankintaan. Näin ei kuitenkaan ole, kun hankintaprosessi on kunnossa.

Pitkät toimittajasuhteet ja sopimuksin määritellyt laatukriteerit takaavat sen, että asiakkaidemme tuotteissa käytetään aina laadukkaita ja tarkastettuja raaka-aineita. Laadun lisäksi voimme luottaa toimittajiemme toimituskykyyn ja tiedämme saavamme raaka-aineet kilpailukykyiseen hintaan.
Tavarantoimittajiimme kuuluu sekä isoja kansainvälisiä että pieniä kotimaisia toimijoita, ja teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi merkittävimpien elintarvikepakkausvalmistajien kanssa. Raaka-aine- ja pakkaustarvikevalinnat tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan, toimittajien ja tuotekehityksemme kanssa.

”Toimittajavalintaamme ohjaavat yrityksellämme olevat elintarviketurvallisuussertifikaatit BRC ja FSSC 22000, jotka antavat hyvin selkeät ja tiukat vaatimukset toimittajien hyväksyntäprosessille”, kertoo materiaalipäällikkö Sami Sikkilä. ”Toimittajavalinnan yhteydessä toteutamme toimittajakyselyn ja tarvittaessa myös auditoimme toimittajan.”
Maustajalla on sähköinen toimittajarekisteri josta on helppo tarkistaa, mitä sertifikaatteja toimittajilla on, milloin se on viimeksi auditoitu ja onko toimittajakyselyyn vastattu. Toimittajakysely tehdään kolmen vuoden välein.

Laatua ei saa halvalla

Kun laatu määrittelee hankintaa, raaka-aineiden vastaanottotarkastuksissa tulee harvoin esille sellaisia puutteita, että toimitettu erä jouduttaisiin palauttamaan takaisin toimittajalle. ”Viimeksi sellaista tapahtui kolmisen vuotta sitten”, Sami kertoo. Kyse oli mausteseoksen sellerikontaminaatiosta, jonka vuoksi useiden valmistajien tuotteita jouduttiin vetämään pois markkinoilta. ”Ehkä tyypillisempi palautuksen syy on raaka-aineen liian lyhyt päiväys eli säilyvyysaika, eikä niitäkään nyt usein tapahdu.”

Useimmiten Maustaja hoitaa valmistettavan tuotteen koko prosessin aina tuotekehityksestä ja materiaalihankinnoista tuotantoon ja pakkaukseen. ”Jotkut asiakkaat määrittelevät meille valmistettavaksi antamiensa tuotteiden raaka-aineet ja mahdollisesti pakkauksetkin hyvinkin tarkasti ja ne jopa saatetaan hankkia asiakkaan neuvottelemilta toimittajilta. Tai asiakas määrittelee jonkin tietyn ainesosan laadun ja me vastaamme muusta, sekin sopii meille oikein hyvin”, Sami toteaa.

Hankinnoissa tulee harvoin eteen saatavuus- tai muitakaan ongelmia. ”Tuotantoomme sopivaa luomukurkkua jouduimme taannoin kyllä metsästämään aika kauan ennen kuin löysimme oikean laadun ja sopivan pakkauksen, mutta nyt tiedämme, mistä sitäkin saa.”

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa nyt Maustajan ilmainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa.


  Rekrytointi

  Työhyvinvointi on Maustajan toimintaa keskeisesti ohjaava tekijä. Lue lisää rekrytoinnista

   Subscribe to newsletter

   Subscribe to Maustaja's free newsletter. The newsletter is emailed a few times a year.


   Onko sinulla kysyttävää?

   Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

    Vastaamme sinulle takuuvarmasti!

     We guarantee
     to reply!