Uutiset

Uutiset

Panostuksia yhä parempaan tuotekehitykseen, laatuun ja palveluun

26.3.2020

Maustaja on vahvistanut joukkuettaan merkittävillä uudistuksilla. Uusien toimenkuvien ja osaavien tekijöiden avulla parannetaan entisestään tuotekehitystä, laadunvalvontaa ja asiakaspalvelua.

Syksyllä 2019 Maustajan tiimiin liittyi Mari Kinnunen, joka työskentelee asiakasvastuullisena tuotekehittäjänä.

Oululaissyntyisen Kinnusen koti ja päätoimipiste ovat nykyisin Seinäjoella, mutta hän toimii tiiviissä yhteydessä Pyhännän suuntaan ja tekee siellä kuukausittain myös lähityöpäiviä.

“Työaikani kuluu erilaisten tuotetietolomakkeiden, raaka-ainetietojen, elintarvikelainsäädännön ja asiakasviestinnän parissa. Seuraan myös aktiivisesti elintarvikealan uusia trendejä, sillä innovatiivisuus ja luovuus ovat tässä työssä tärkeitä”, kertoo Kinnunen.

Tuotekehittäjän työ vaatii tarkkuutta, vastuullisuutta ja kykyä pysyä mukana elintarvikealan nopeassa kehittymisessä: “Vastaamme kuluttajien monenlaisiin tarpeisiin ja otamme tuotekehitysprosessissa huomioon uusia näkökulmia tuoteturvallisuudesta ja reseptiikan valinnasta aina vastuullisiin pakkausvalintoihin asti.”

“Pidän työssäni erityisesti innostavista asiakkaista ja yhteistyöstä eri asiakasyritysten kanssa. Tuotekehityksessä onnistuminen on kiinni yhteispelistä. Jokainen tiimiläinen tuo siihen oman työpanoksensa ja kaikki tukevat toisiaan halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi.”

Kinnunen on valmistunut Helsingin yliopistosta elintarviketieteiden maisteriksi pääaineenaan ravitsemustiede. Kandidaatintutkinnon hän suoritti Itä-Suomen yliopistossa pääaineenaan biologia.

Ennen Maustajaa hän toimi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ravitsemuksen tuntiopettajana ja oli mukana erilaisissa ravitsemukseen liittyvissä projekteissa ja hankkeissa. Elintarvikealan kokemusta löytyy myös pikaruokaravintolasta, jossa hän hoiti tuotteiden valmistuksen ja myynnin lisäksi vuoropäällikön tehtäviä.

Vapaa-aikanaan Kinnunen nauttii luonnossa liikkumisesta ja urheilusta. Valitettavasti kuluneena talvena hiihtäminen jäi aika vähiin.

“Kotona tulee kokeiltua uusia ruokaideoita ja reseptejä, joten tavallaan tämä työ seuraa myös sinne, mutta ihan mukavassa mielessä”, hän nauraa.

Maistuvan laadun varmistaja

Tammikuussa laadunvalvonnan resursseja tehostettiin perustamalla uusi laatuasiantuntijan toimenkuva. Tehtävään nimitettiin aiemmin tuotekehittäjänä työskennellyt Tytti Pirinen.

Pirinen on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri. Hän opiskeli ravitsemustiedettä Itä-Suomen yliopistossa suuntautumisalanaan ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikka.

“Tulin Maustajalle alunperin tuotekehittäjäksi heti valmistuttuani yliopistosta vuonna 2016.  Työskentelin jo opintojen ohella mm. elintarviketeollisuudessa ja elintarvikevalvonnan tehtävissä. Lisäksi ehdin tietysti tehdä myös perinteisempiä ‘opiskelijaduuneja’ kaupan kassalla, siivoushommissa ja tiskaamassa mm. sairaaloiden ja hoitokotien keittiöillä.”

Laatuasiantuntijana Pirinen on mukana varmistamassa, että Maustajan valmistamat tuotteet täyttävät asiakkaiden, lainsäädännön ja elintarviketurvallisuussertifikaattienkin vaatimukset.

“Toimenkuvan vastuualueeseen kuuluu monenlaisia laatuasioita, kuten sisäisten poikkeamien ja reklamaatioiden käsittelyä, dokumenttien ajantasaisuuden hallintaa ja varmentamista, toimittajahyväksyntään liittyviä tehtäviä sekä laatuun liittyvää viestintää asiakkaiden ja toimittajien suuntaan”, kertoo Pirinen.

Hänellä riittää nykyisin kiirettä myös kotona. Pian 1,5-vuotias tytär pitää huolen siitä, että äiti keskittyy välillä laatuasioiden sijaan lukemiseen, leikkimiseen ja ulkoiluun.

Sujuvaa asiakaspalvelua à la Maustaja

Maustajan myyntiosaston uusin vahvistus on Pauliina Paavola, joka aloitti vuoden alusta työt myyntipäällikkönä.

Limingassa Oulun seudulla asuva Paavola on koulutukseltaan bio- ja elintarviketekniikan insinööri. Viime vuoden lopulla hän vahvisti ammattitaitoaan ja osaamistaan myös suorittamalla Elintarvikeviennin osaaja -tutkinnon.

“Siirryin myynnin puolelle asiakasvastuullisen tuotekehittäjän paikalta eli olen ollut maustajalainen jo vuodesta 2017. Sitä ennen työskentelin meijerialalla sekä elintarvikealaan liittyvissä myynti- ja valmistustehtävissä”, kertoo Paavola.

Uudessa toimessaan hän hoitaa muun muassa asiakasviestintää ja -yhteistyötä sekä räätälöityjen projektikokonaisuuksien myyntiä asiakkaille. Työtä helpottaa se, että Paavola ehti tutustua Maustajan toimintatapoihin ja asiakkuuksiin jo aiemmin tuotekehittäjän roolissa.

“Myyjänä pyrin löytämään aina parhaimman ratkaisun asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen. Tyypillisesti esimerkiksi asiakkaan tuoteideasta käynnistyy tuotekehitysprojekti, joka etenee näyte- ja pakkausratkaisujen kautta valmiiksi tuotteeksi asiakkaan varastoon saakka”, kuvailee Paavola.

“Kokonaisuuden jokainen vaihe toteutetaan yksilöllisesti, sillä Maustajalla ei valmisteta kahta samanlaista reseptiä vaan jokainen tuote ja projekti on aina omansa. Tuotamme asiakkaille lisäarvoa laadukkailla, räätälöidyillä tuotteilla ja kokonaisvaltaisella palvelukonseptilla, etsien parhaat ratkaisut tuotteen markkinoille saattamisen tueksi. Toivon asiakkaidenkin kokevan, että yhteistyömme on sujuvaa, avointa ja tuloksellista.”

Perheenäitinä Paavolan vapaa-aika kuluu enimmäkseen yhteisissä harrastuksissa esimerkiksi ulkoillen ja aktiivisesti liikkuen.

“Virkistävää vastapainoa työlle tuovat myös musiikki eri muodoissa, vapaaehtoistyö paikallisen LC-klubin kautta sekä leivonta, uusien reseptien etsiminen ja niiden kokeilu käytännössä.”

 

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa nyt Maustajan ilmainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa.


  Rekrytointi

  Työhyvinvointi on Maustajan toimintaa keskeisesti ohjaava tekijä. Lue lisää rekrytoinnista

   Subscribe to newsletter

   Subscribe to Maustaja's free newsletter. The newsletter is emailed a few times a year.


   Onko sinulla kysyttävää?

   Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

    Vastaamme sinulle takuuvarmasti!

     We guarantee
     to reply!