Uutiset

Uutiset

Uusi pullonpuhalluslinja vähentää merkittävästi CO2-päästöjä

18.3.2021

Maustajan maaliskuussa 2021 starttaava uusi pullonpuhalluslinja vähentää merkittävästi sekä hiilidioksidipäästöjä että muovin määrää ja parantaa myös toimitusvarmuutta.

Maustajan uusi pullonpuhalluslinja
Maustajan uusi pullonpuhalluslinja

50 000 kg vähemmän CO2-päästöjä

Itsepuhallettaviin, kierrätettäviin PET-pulloihin siirtyminen vähentää CO2-päästöjä vuosittain jopa 50 000 kg. Määrä vastaa keskimäärin 360 000 bensiinikäyttöisellä autolla ajettua kilometriä. Laskennassa on käytetty nykyistä tuotantovolyymiä ensivaiheessa korvattaville pullomalleille. Päästöt ovat aiheutuneet pullojen kuljettamisesta.

”Kun meille aiemmin tuli vuodessa noin miljoona valmista pulloa konteissa Isosta-Britanniasta, nyt meille tulee sama määrä pulloaihioita lähempää Euroopasta. Jos konttiin mahtuu 100 000 pulloa, pulloaihioita siihen menee yli puoli miljoona”, havainnollistaa Maustajan materiaalipäällikkö Sami Sikkilä.

Kevyemmät pullot – vähemmän muovia

Itsepuhallettu pullo on suunniteltu aiemmin käytettyä polypropeenipulloa kevyemmäksi. Sen vuoksi myös muovin määrä vähenee vuositasolla noin 6 000 kiloa, kun laskennassa on käytetty 0,3 l:n majoneesipulloa.

”Valmistamme alkuvaiheessa itse muutamaa eri pullomallia, muun muassa majoneesipulloa ja kuumatäyttöpulloa ketsupille. Käytännössä mahdollisuudet erilaisten pullojen puhaltamiseen ovat rajattomat ja sillä voi tehdä myös kanistereita ja purkkeja”, Sami kertoo.

PET-pullo on täysin kirkas, mutta pullo pystytään myös värjäämään. Kokovariaatioita on aina 200 millilitrasta 1,5 litraan.

Riippuvuus ulkopuolisesta tuotannosta vähenee, toimitusvarmuus paranee

Pullonpuhalluslinja parantaa myös Maustajan toimitusvarmuutta. ”Tähän saakka olemme olleet riippuvaisia ulkopuolisesta tuotannosta pullojen suhteen. Siihen liittyy aina epävarmuustekijöitä, kuten toimitusten viivästyksiä.  Kun jatkossa pystymme varastoimaan riittävät määrät pulloaihioita eli preformeja, tämä epävarmuustekijä saadaan poistettua”, Sami kertoo.

Pullonpuhalluslinjan toimittaa liettualainen Terekas UAB, jonka kanssa tehty palvelusopimus kattaa laitteiston lisäksi operoinnin, huollon ja ylläpidon.

 

 

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa nyt Maustajan ilmainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa.


  Rekrytointi

  Työhyvinvointi on Maustajan toimintaa keskeisesti ohjaava tekijä. Lue lisää rekrytoinnista

   Subscribe to newsletter

   Subscribe to Maustaja's free newsletter. The newsletter is emailed a few times a year.


   Onko sinulla kysyttävää?

   Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

    Vastaamme sinulle takuuvarmasti!

     We guarantee
     to reply!