Uutiset

Uutiset

Mikael tuo oman osaamisensa tuotekehitykseen

5.11.2021

Syyskuussa 2021 Maustajalla aloittanut Mikael Smolander on ehtinyt työskennellä muutaman viikon varsinaisessa tuotekehittäjän tehtävässään.

”Pari ensimmäistä viikkoa pääasiassa perehdytettiin tuotantoon ja toimintatapoihin. Uudet työkaverit ovat olleet mukavia ja heidän kanssaan työskentely laadun ja tuotekehityksen parissa viimeisimpien viikkojen aikana on ollut erittäin hienoa. On ollut kivaa nähdä, miten paljon asiantuntemusta tiimistä löytyy”, kertoo Mikael.

Mikael valmistuu pian terveystieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen koulutusohjelmasta, jossa hän on suuntautunut elintarvikebiotekniikan opintoihin. Viimeistelyä vaille olevassa gradussaan hän vertailee kahden eri kypsennysmenetelmän vaikutuksia kanatuotteiden kypsennyshävikkiin, aistinvaraiseen laatuun ja mikrobiologiseen säilyvyyteen.

”Kiinnostus koulutukseen lähti urheilun ja ravitsemuksen yhdistämisestä. Minua kiinnosti, miten ravitsemuksella voidaan vaikuttaa urheilusuorituksiin ja toisaalta terveyteen kokonaisuudessaan. Suuntauduin kuitenkin opinnoissani elintarvikeopintoihin, sillä ravitsemusterapeutin työ ei tuntunut omalta jutultani.” Mikael kertoo. Aikaisempaa työkokemusta Mikaelilta löytyy liha-alalta työnjohdon tehtävistä.

Tuotekehittäjän tehtävässään Mikael täydentää ja päivittää tuotteiden teknisiä tietoja, tarkastaa etikettien vedoksia ja kehittää reseptiikkaa. Asiakkuudet on jaettu tuotekehittäjien kesken, ja jokainen tekee omille asiakkailleen parasta työnjälkeä.

”Tehtävässä on hyvä, jos pysyy vaihtuvien tilanteiden mukana ja joustaa tarpeen tullen. Työskentely on usein itsenäistä, mutta myös muiden sidosryhmien, kuten laadunhallinnan kanssa tehdään yhteistyötä. Täytyy muistaa pitää mielessä, ettei teoria aina käänny suoraan käytännöksi. Tuotannon ominaisuudet tulee huomioida ja usein kokeilla ensin, miten ajatus toteutuu käytännössä ennen kuin tekee lopullisia päätöksi”, Mikael selittää.

Mikaelin harrastuksiin kuuluvat kuntosalilla käynti, hiihto ja luonnossa liikkuminen. ”En nyt tiedä, onko se varsinaisesti harrastus, mutta kun sattuu omistamaan 80-luvun käyttöauton, joutuu harjoittamaan sen laittoakin”, Mikael hymähtää.

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa nyt Maustajan ilmainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa.


  Rekrytointi

  Työhyvinvointi on Maustajan toimintaa keskeisesti ohjaava tekijä. Lue lisää rekrytoinnista

   Subscribe to newsletter

   Subscribe to Maustaja's free newsletter. The newsletter is emailed a few times a year.


   Onko sinulla kysyttävää?

   Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

    Vastaamme sinulle takuuvarmasti!

     We guarantee
     to reply!