Uutiset

Uutiset

Maustajan tuotekehitystiimi esittäytyy – Johanna Myllykangas

8.8.2018

Johanna Myllykangas työskentelee Maustajan kuusihenkisen tuotekehitys- ja laatutiimin päällikkönä. Elintarviketekniikan insinööriksi ja ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikan maisteriksi kouluttautunut Johanna on työskennellyt maustajana jo seitsemän vuoden ajan.

Miten tuotekehitysprojekti tyypillisesti etenee?

Tyypillistä tuotekehitysprojektia ei ole olemassakaan, vaan jokainen projekti etenee asiakkaiden tarpeiden mukaan. Projekti voi saada alkunsa Maustajan esittämistä ideoista tai asiakkaan selkeästä toiveesta. Meidän tehtävänämme on suunnitella teollisuuteen sopiva kilpailukykyinen tuote, jonka maku- ja rakennetavoitteet toteutuvat. Koekeittiövaihe on aina projektin kannalta kaikkein tärkein, sillä siinä ideoista ja parhaista raaka-aineista syntyy konkreettisia makuja. Kun resepti ja laskelmat on hiottu valmiiksi, valmistellaan tuotetiedot, etiketti ja valitaan pakkaus. On aina mahtavaa nähdä, kun valmis tuote tulee ulos valmistus- ja pakkauslinjaltamme. Uusia tuotteita lähtee täältä Pyhännältä vähittäiskauppaan sekä food service- ja teollisuusasiakkaille joka viikko.

Mikä työssäsi on parasta?

Saan tehdä joka päivä töitä eri alojen huippuammattilaisten kanssa sekä Suomessa että muualla maailmassa. Parasta työssäni onkin yhteistyö asiakkaiden ja oman tiimin kanssa – se on todella suuri voimavara. Teemme töitä toinen toistamme sparraten.

Mikä on mielestäsi tämän hetken kiinnostavin trendi elintarvikealalla?

Mielestäni kiinnostavinta tällä hetkellä on vastuullisuuden aiempaa suurempi merkitys. Raaka-aineiden jäljitettävyys, toimitusketjujen läpinäkyvyys sekä eettisyys ovat yhä tärkeämpiä kuluttajille ja asiakkaillemme.

Miten maustat oman ruokasi?

Myös omassa kotikeittiössä ihan kaikki kokkailut lähtevät puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista. Arjen kiireiden keskellä nopeasti valmistuvat ateriat vievät usein voiton. Ruokani mausta en kuitenkaan tingi.

  Tilaa uutiskirje

  Tilaa nyt Maustajan ilmainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa.


  Rekrytointi

  Työhyvinvointi on Maustajan toimintaa keskeisesti ohjaava tekijä. Lue lisää rekrytoinnista

   Subscribe to newsletter

   Subscribe to Maustaja's free newsletter. The newsletter is emailed a few times a year.


   Onko sinulla kysyttävää?

   Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

    Vastaamme sinulle takuuvarmasti!

     We guarantee
     to reply!